Oprogramowanie pozwalające na kompleksową obsługę sprzedaży w lokalu gastronomicznym w znaczącym stopniu wpływa na jego funkcjonowanie. Dzięki niemu restauracja może zwiększać zyski, poprawiać wydajność i jakość obsługi klientów. Jaki program do zarządzania sprzedażą wybrać? O tym w artykule!
Spis treści:
POS dla gastronomii – co to jest?
System POS pozwala na dokonywanie i kontrolowanie transakcji sprzedaży detalicznej. Jednym z podstawowych i najbardziej znanych systemów w gastronomii jest kasa fiskalna. Inne, bardziej nowoczesne oraz rozbudowane systemy stanowią połączenie sprzętu i oprogramowania komputerowego. W ich skład wchodzą m.in. terminal płatniczy, skaner kodów kreskowych. Zaawansowane POS-y umożliwiają integracje zamówień online, śledzenie dostaw i kontrolę stanów magazynowych.
System do zarządzania sprzedażą – jakie daje korzyści restauracji?
Zarządzanie procesem sprzedaży ma kluczowe znaczenie dla restauracji. System RePOS od Restaumatic optymalizuje nie tylko sprzedaż, ale usprawnia pracę restauracji.
Dzięki niemu lokal ma możliwość:
Jaki system POS dla restauracji wybrać?
Wybór systemu do zarządzania sprzedażą w lokalu gastronomicznym powinien być przemyślany. Takie oprogramowanie powinno przede wszystkim pochodzić od sprawdzonego i rzetelnego dostawcy. Warto, aby udzielał on potrzebnego wsparcia w zakresie działania systemu. Program powinien też umożliwiać wygodną, prostą i szybką obsługę.
Jeżeli chcesz codziennie otrzymywać informacje o aktualnych publikacjach ukazujących się na portalu netTG.pl Gospodarka i Ludzie, zapisz się do newslettera.