O historii kopalni, wielowiekowej pracy górników, a także trasie turystycznej i ciekawostkach z nią związanych dyskutowano w podziemiach „Wieliczki”. Jak poinformowała portal nettg.pl Monika Szczepa z Działu Marketingu i PR Kopalni Soli „Wieliczka” - Trasa Turystyczna, w spotkaniu wzięli udział m.in. prezes kopalni Kajetan d’Obyrn, rektor AGH w Krakowie prof. Antoni Tajduś oraz pracownicy zakładu: Jadwiga Stecka, Wiesław Wiewiórka, a także przewodnik Magdalena Panz.
Nieodłącznym elementem tego typu spotkań jest kuchnia, która została zaaranżowana w solnej scenerii. Miłym zapachem kusiła podniebienia zaproszonych gości. Za blatem kuchni stał m.in. Dariusz Wójcicki, szef restauracji w wielickim hotelu „Grand Sal”, który przygotował sałatkę z kozim serem i marynowanym kurczakiem, polędwiczki wieprzowe zapiekane w soli oraz łososia pieczonego podanego na musie z ogórków małosolnych.
Jeżeli chcesz codziennie otrzymywać informacje o aktualnych publikacjach ukazujących się na portalu netTG.pl Gospodarka i Ludzie, zapisz się do newslettera.