Kozie sery, gryczane obwarzanki, kwas chlebowy, miody czy soki i nalewki z dzikiej róży to wszystko kupić będzie można podczas Jarmarku Produktów Tradycyjnych w muzeum "Górnośląski Park Etnograficzny w Chorzowie" 25 sierpnia, w godzinach od 12.00 do 18.00
Podczas imprezy przewidziano wspólne gotowanie z Remigiuszem Rączką, który przygotuje jedno z tradycyjnych dań naszego regionu. Gości będzie bawił Andrzej Miś z programem kabaretowym, a o dawnej kuchni i jej zwyczajach opowie Marek Szołtysek. Wystąpi też zespół "Gilowianka" z Gilowic. Tradycyjne pieczonki zostaną przygotowane w 200 litrowym kociołku z Poręby.
- Nie zabraknie konkursów i zabaw związanych z kuchnią i gotowaniem - zapewniaja organizatorzy Jarmarku. Bilety dostępne będą w cenie 6 zł i 8 zł.
Jeżeli chcesz codziennie otrzymywać informacje o aktualnych publikacjach ukazujących się na portalu netTG.pl Gospodarka i Ludzie, zapisz się do newslettera.